28 Mart 2013 Perşembe

KESHA NASIL ÜNLÜ OLDU


Kesha Rose Sebert (d. 1 Mart 1987) veya bilinen adıyla Kesha (Keşa olarak okunur[1]Ke$ha yazılışıyla bilinir), Amerikalı pop şarkıcısı, rapçi ve söz yazarıdır. 2005 yılında, on sekiz yaşındayken, Dr. Luke'un plak ve yayıncılık şirketi ile anlaşma imzalamıştır. O zamandan beri etkin bir müzisyen olmasına rağmen, başka sanatçılar için şarkı sözü yazdı (The Veronicas'ın "This Love" adlı şarkısının sözlerini yazmıştır) ve arka vokallerde yer aldı, 2008 yılında Britney Spears'ın Circus albümünde bulunan "Lace and Leather" şarkısında arka vokalde yer alan Kesha, yine aynı yıl içinde Katy Perry'nin liste başı şarkısı "I Kissed a Girl"ün video klibinde yer almıştır. Kesha'nın atılımı ise 2009 yılı başında Flo Rida'nın teklisi "Right Round" şarkısı ile birlikte oldu.
Amerikalı rap şarkıcısı Flo Rida ile 2009 yılında yaptığı "Right Round" adlı düet, Amerika'da bir hafta içinde 630.000 kez indirilerek, Amerikan müzik tarihinde bir hafta içinde dijital olarak en çok indirilen şarkısı oldu.
2009 yılının sonuna doğru piyasaya sürdüğü "Tik Tok", on ülkede birinci sıraya yerleşti. 1 Ocak 2010 tarihinde yayımladığı "Animal" adlı ilk solo albümü, ABDKanada ve Yunanistan'da bir numaradan giriş yaptı. Eylül ayında Kesha'nın iki milyon albümü satıldı.[2] Bu albümden çıkan ilk tekli "Tik Tok" da aynı şekilde Amerikan müzik listesinde bir numarada yer aldı. Sanatçı, ikinci tekli olarak 3oh!3 ile beraber kaydettiği "Blah Blah Blah" adlı şarkıyı seçti. Bunun yanında Pitbull'un "Rebelution" isimli albümünde Girls isimli şarkısına düet yaptı. Taio Cruz ile yaptığı düet ile ses getiren sanatçı 15 Ekim'de Cannibal ismini verdiği ilk EP'sinden çıkış şarkısı "We R Who We R"ın paylaşımını yaptı. Şarkı çıktıktan yarım saat sonra Twitter adlı paylaşım sitesi yoğunluk uyarısı yaptı. "We R Who We R", 25 Ekim itibariyle iTunes Store'da satışa sunulmuştur. Ayrıca Kesha sadece 1,5 yılda 3 milyondan fazla albüm 31 milyon single satarak 2011 ocak ayı itibari ile totalde yaklaşık 35 milyon kayıt satışına ulaşmış bulunmakt
adır.[3]

BEYNİMİZİZ GERÇEKLERİ




steve jobs i phone u tanıtırkennnnn




27 Mart 2013 Çarşamba


Bugün iPhone ve iPad'le dünyayı sallayan, en pahalı ve en beğenilen şirketlerden bir tanesi olanApple, 14 sene önce iflasın eşiğindeydi. Geçtiğimiz hafta sağlık sorunları nedeniyle şirketteki CEO'luk görevinden ayrılan Steve Jobs, şirketin tekrar hayata dönmesindeki en önemli etkenlerdendi. Peki Jobs, bunu yapmayı nasıl başardı? 

Apple'ın 1990'ların sonlarında ortaya çıkan ve efsane haline gelen "Farklı düşün" reklam kampanyası, aslında Jobs'un 1997'de Apple'ın başına geçtiğindeki yaklaşımının bir özeti. İşte Jobs'ın Apple'ı en çok beğenilen teknoloji şirketlerinden biri haline getirirken izlediği 10 yol:

Düşmanınla ortak ol: Pepsi ve Coca-Cola'nın bir araya geldiğini düşünebiliyor musunuz? Apple ve Microsoft, 1997 Macworld Expo'da ortaklıklarını açıklamışlardı. Apple'ın acil şekilde paraya ihtiyacı vardı ve Jobs, Bill Gates'in Apple'a 150 milyon dolar yatırım yapmasını sağlamıştı.
Steve Jobs, Apple'ı nasıl dev haline getirdi? - Steve Jobs'un Apple'ı iflasın eşiğinden alıp bugünün devi haline getirmek için yaptığı 10 şey!


7 Mart 2013 Perşembe

einstein otizmli mi?

23.02.2008 10:14İrlandalı psikiyatri profesörü Michael Fitzgerald; Albert Einstein, Isaack Newton, George Orwell gibi pek çok dahinin aslında otistik olabileceğini söyledi. Profesör Fitzgeral’a göre Mozart, Beethoven, Immanuel Kant otizm ya da aspenger olarak bilinen bozukluğun yaratıcılık ve dahilikle genetik olarak bağlantılı. Bir çok dahi; iletişim bozuklukları, hayal gücü problemleri yaşayordu ve otizmin pençesindeydi.

OTİZM NASIL BİR HASTALIKTIR?

Otizm, duygusal ve sosyal ilişkilerde kısıtlılık ve zorluk, dilin gelişiminde gecikme ve problemler, kısıtlı ilgi alanı ve garip tekrarlayıcı davranışlarla karakterize bir hastalıktır. Belirtilerin çeşidi ve şiddetindeki değişiklik nedeni ile bir yelpaze hastalığıdır. Otizmin pek çok alt tipi vardır. Özellikle atipik denilen tam otistik olmayan kişilerde tanı zor olmaktadır.



kaynakça:neseli beyin